Er is ‘magie’ in fysieke activiteiten – Khmer Times


Tegenwoordig zijn mensen geïnteresseerd in lichaamsbeweging, of het nu in een sportschool is of buiten door middel van activiteiten zoals joggen, fietsen, yoga en andere, sommigen doen dit om hun lichaam in vorm te houden of om andere ziekten te bestrijden.

Ze zien “lichamelijke activiteit zoals trainen of lichaamsbeweging” als de beste manier om hen te helpen jong te sterven en voor oudere mensen zal het hen helpen langer te leven door hun gezondheidstoestand te verbeteren.

Meng Montheary is een succesvolle 52-jarige zakenvrouw die het grootste deel van haar tijd aan zaken besteedt om haar winstgevende ondernemingen op te bouwen totdat bij haar de diagnose diabetes, hartaandoeningen en bloeddruk werd gesteld.

“Ik kreeg van een dokter te horen dat ik niet langer dan vijf jaar zal leven omdat al mijn ziektes erger zijn geworden, ook al gebruik ik medicijnen en heb ik regelmatig controles bij een dokter. De enige manier om mijn leven te verlengen en mijn gezondheidstoestand met betrekking tot die ziekten te verbeteren, is alleen door te sporten, ‘zei Montheary.

Ze voegde eraan toe dat ze zich ellendig begon te voelen omdat ze werk te doen had en geen tijd kon besteden aan lichaamsbeweging omdat het werk dat ze deed haar kinderen hielp een beter leven en onderwijs te krijgen.

“Na een maand gedacht te hebben dat ik het niet zou kunnen, ben ik van gedachten veranderd toen ik door ziekte zwak werd, sommige delen van mijn lichaam opgezwollen waren en ik door mijn gezondheid geen energie meer had om te werken.

“Op dat moment begon ik te beseffen dat ik alleen maar langer wilde leven met mijn kinderen in plaats van meer geld te hebben of mijn bedrijf te laten groeien”, zei ze.

Ze wees erop dat ze precies vijf maanden in de sportschool heeft getraind, eraan toevoegend dat ze niet kon geloven hoe “magisch en mysterieus” lichaamsbeweging alles in haar leven had veranderd.

“Ik bracht vijf maanden lang minstens twee uur door in de sportschool, fietsen, joggen en sauna, en mijn gezondheid verbeterde. Ik was verrast. De gezwollen delen van mijn lichaam gingen naar beneden en ik heb nu meer energie.

“De dokter zei dat ik langer zal leven als ik dagelijks blijf sporten en mijn dieet verander in gezond,” zei ze.

Ze zei dat ze het moeilijk te geloven vond dat lichaamsbeweging na slechts vijf maanden haar hartslag verbeterde en haar in staat stelde een normaal leven te leiden zonder last te hebben van de bijwerkingen van haar gediagnosticeerde ziekten.

“Hoewel ik me moe voel door de oefening, leer ik mezelf te temperen en zal ik niet stoppen met trainen. Oefening heeft mijn gezondheid ten goede veranderd, ‘zei ze.

Een instructeur (R) assisteert een vrouw in de sportschool. KT/Pan Rachana

Montheary voegde eraan toe dat hoewel het gebruik van deze service in een sportschool geld kost, het niet erg duur is in vergelijking met de ziekten die haar leven zullen verkorten.

“Voor slechts $ 2 of $ 3 per dag om me gezond te houden, is een kleine prijs om te betalen. Ik kies ervoor om in een sportschool te trainen omdat ze een goede lichaamstraining, een duidelijk doel en toegang tot de sauna zal hebben, “zei ze.

Een man met een dikke buik en een gewicht van 90 kg, Thong Savet, 58, die altijd 20 rondjes per avond langs de rivier jogt, zei dat hij bijna negen maanden aan het trainen is geweest omdat zijn lichaam acidose, diabetes en hoge bloeddruk heeft.

“Voor ouderen zoals wij is lichaamsbeweging iets waarvan we hartstochtelijk voelen dat het ons zal helpen langer met onze dierbaren te leven. Het is als een magische kracht die mijn leven heeft veranderd van een neerwaartse spiraal naar een positieve. Trainen is niet gemakkelijk, het vereist een grote mate van toewijding, vastberadenheid en inzet”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat hij ervoor koos om buiten te trainen omdat het hem geld bespaart omdat hij gratis aan de rivier kan trainen zonder te hoeven betalen voor een lidmaatschap van een sportschool.

“Buiten sporten verandert langzaamaan mijn leven en verbetert mijn gezondheid.

“Hoewel het langzaam gaat, betekent het dat mijn leven verbetert zolang het vordert. Elke avond komt mijn groep oudere vrienden altijd bij elkaar en joggen we samen langs de rivier met maar één wens en dat is langer leven”, zei hij.

Kong Phaty, 34, ziet eruit als een 18-jarige vrouw die ook gelooft in fysieke activiteit die haar leven zal opvrolijken.

Ze doet het niet om langer te leven maar om mooier te worden.

“Ik heb één wens: mijn lichaam fit en mooi krijgen, omdat ons lichaam als vrouw na de zwangerschap verandert. Ik wil mooier worden met mijn lichaamsvorm en er jong uitzien. Ik heb geen ziektes, maar ik wil niet dat ze in mijn leven komen, dus lichaamsbeweging zal die ziektes voor mij voorkomen, omdat sporten onze gezondheid versterkt om sterker te worden”, zei ze.

Phat Syda, 42, een gespierde fysieke trainer bij Gofitness gym zei dat alle sporters geloven dat fysieke activiteit hun leven zal verbeteren, maar degenen bij wie een ziekte is vastgesteld, moeten ook trainen in de sportschool.

“Ze kunnen duidelijke doelen, een schema en de juiste oefeningen hebben om hen te helpen hun gezondheid te verbeteren en geschikt te maken voor hun aandoeningen. Joggen alleen zal hen niet helpen verbeteren, ‘zei hij.

Hij zei dat mensen met beengewrichtspijn of -blessures beenkrullen kunnen gebruiken om hun conditie te verbeteren.

Dokter Ly Chenghuy, een expert in lichamelijke activiteit, zei dat een gezond leven voor iedereen mogelijk is, ook voor degenen bij wie een ziekte is vastgesteld.

“Het begint met dagelijkse fysieke activiteit, het heeft de kracht om het leven meer te verbeteren dan we verwachten. Zowel jonge als oude mensen zouden hiermee moeten beginnen, of het nu in de sportschool is of buiten, begin met een paar stappen per dag, ze zullen de verandering in hun leven op magische wijze zien, “zei hij.

Bron


De Beste Aanbiedingen Sauna, Spa en Wellness Hotels

heerlijk avondje ontspannen in de sauna(1)

Sauna Deals ➡️
Wellness Hotels ➡️
Massage Deals ➡️
Spa Deals ➡️

SpaDag Home

Plaats een reactie